ПАРАДОКС група

ПАРАДОКС група је интернационално удружење креативних стваралаца различитих области, које промовише исконске вредности и здраве стилове живота.

Група је званично основана у Ваљеву [Србија], на Покров Пресвете Богородице 14. октобра 2004. године решењем Министарства за људска и мањинска права Владе Републике Србије.

ПАРАДОКС ливада – будућа база Организације

Парадокс ливада
Фото: Немања Мирковић

Делујући у области уметности, културе, спорта, медија, екологије, људских права […] – ПАРАДОКС група се бави продукцијом едукативних радио и ТВ емисија; документарних, играних и експерименталних филмова; позоришних представа; рекламних и музичких спотова; аудио, видео, мултимедија и ВЕБ продукцијом; графичким и лого дизајном […]

Афирмисање младих и талентованих људи, брига о природи, човеку и животињама, као и промовисање слободне мисли и деловања – неки су од главних циљева Удружења.

Следећи феномен ПАРАДОКС-а, Група тежи оригиналним, креативним, добронамерним, храбрим, хуманим… ИДЕЈА-ма.
Oснована је сродна организација у Бањалуци [Република Српска, БиХ], на Петровдан 12. јула 2011. године.

ПАРАДОКС група је остварила сарадњу са многим организацијама, удружењима, државним институцијама, формалним и неформалним групама, медијским кућама, појединцима […]

Парадокс – Значење појма

Парадокс (грч. παράδοξος, парадоксос = немогућ; пара- = супротан, докса = мишљење), је истинита тврдња, или група тврдњи, која води до контрадикције, или ситуације која пркоси интуицији. Овај појам се такође користи за очигледну контрадикцију која у ствари изражава не-двојну природу истине. Такође се користи да опише ситуације које су ироничне. Говори о томе да тврдње у њему у ствари нису све истините, или не могу обе, заједно, бити истините. Појам парадокса најбоље описује реченица „наизглед апсурдно, али ипак истинито.“

Парадокс даје снажан подстицај за размишљање. Он открива слабости наших способности да судимо, али и ограничења наших интелектуалних инструмената расуђивања.

Често су парадокси на темељу једноставних концепата довели до великог интелектуалног напретка. Понекад је то било питање откривања нових математичких правила, или откривања нових физичких закона како би се прихватили закључци који су у почетку били „очигледно неприхватљиви“.

(Извор: Википедија)

Још неке приче...