Шетња је здрава

Шетња се препоручује чак и здравим људима. То је уобичајена појава у нормалним државама. Код нас шетају само здрави, а оболели презиру шетњу. Мрзе је.

Шетња је здрава
Јована, Михаило и транспаренти

Шетња је за оболелог човека претња. Он се драматично узнемири чак и када помисли на шетњу, а камоли да је види. На сву срећу, појава шетње се ретко може видети у медијима, те се клиничка слика оболелих не нарушава. Напротив! Она се појачава ванредним конференцијама, сулудим гостовањима код подобних ”новинара” и прекидима ТВ програма.

У хроничним појавама шетње, када навале здрави људи да корачају по многим градовима Србије – потрчаће један Марко у јутарњем програму РТС-а. Међутим, то није довољно, јер ”касно Марко на Косово стиже…”

Богу хвала, има здравих људи на Косову и Метохији. И они шетали. Храбро, часно и достојанствено их предводио један сасвим други Марко. Онај који није имао потребе да стиже на Косово, јер је све време тамо и био.

Хиљаду и једна жеља

”Здрав човек има хиљаду жеља, а болестан само једну – да гласа за Вучића”, поручује један графит. Истина! Зато су здрави и склони разним међусобним несугласицама. Неки би лево, неки десно… Једнима смета овај, а другима онај… Тера неки ђаво здравог човека у бес који му озбиљно нарушава имунитет и води право у болест.

Коме баба није поручила ”немој да седиш на хладном бетону”, вероватно не зна о чему говорим. Лако се човек разболи. Довољна је и нека мања прехлада, тело ослаби и готово – стигла греба! Са њом, шетња је незамислива.

У нашем случају, било би најбоље да и здрав човек има само једну жељу – да скине Вучића. Оног пиждравог што се не скида са ТВ програма и који се свађа са невидљивим непријатељима. Са оним који је, као нико никада, унизио ову већ напаћену Србијицу. После патолошког лажова, нека здрав човек пожели хиљаду и једну жељу – да промени читав систем.

На крају, ево једне од пет милиона жеља –  нека наша деца живе у неупоредиво бољој Србији.

Још неке приче...