Човек из народа

Ја сам човек из народа, сасвим обичан човек са необичном физиолошком потребом – морам да мислим.

Самим тим, дешава ми се нуспојава у виду мишљења и имања става, иако сам Немања.

човек из народа
Фото: Рајан МекГир

Нажалост, у последње време све то прелази у једну неподношљиву патологију – мислим да је тренутни Председник Србије лажов. Та грозна и ничим изазвана дедукција, разара ми ово мало сиве масе:

Ако људско биће не говори истину, оно лаже. Ако лаже, оно је лажов. Оно може бити твој предводник. Председник, чак! И народа коме и сам припадаш, а чија мудрост би забележена и овим речима:

Ко лаже, тај и краде!

Дакле, народ мисли да Александар Вучић краде.

Јел то и Ви мислите? Пишите…

Јел можемо на ти?

Хвала, али како можеш то да помислиш? Добро је што бар ћутиш. Човече, ко си Ти да мислиш иако не говориш? Шалим се. Знам да се плашиш.

То је нормално, страх је човеков пријатељ. Вероватно бринеш како ћеш све ово преживети. Или, једноставно волиш да живиш, испоштујеш себе и своје… Волиш провод, опуштенцију

Уосталом, имаш добар стомак. Када ћеш, ако не сад? Шта има везе, живот ионако брзо пролази. То најбоље видиш по деци…

Плашиш се за своју децу…? Можда мислиш, али ћутиш и не мешаш се само због своје деце? Знам, жао ти је и неке друге деце…

Молим те, добри Човече из народа… Молим те, због деце… Оне друге, а нарочито твоје… Мисли и размисли. Немој говорити, али немој ни ћутати. Шапући. Тихо подели своје мисли са људима, док још можеш наћи човека у народу. Сведочи о времену у ком и где живиш. Колико год можеш, због деце.

Златно доба

Од маја месеца 2018. године у Србији је почело златно доба. Оно још увек траје, јер нисмо ни са ким заратили. Александар Вучић стабилно влада уз комотну већину.

Народ му верује и ћути. Ћутање је злато. Златно доба почело.

Јел почело код тебе?

Твој Човек из народа.

Још неке приче...